Wednesday, July 6, 2011

KEMPEN BERSIH

BERSIHKAN KEBUN SENDIRI JANGAN KEPADA ORANG MENUNDING JARI
SEMUA PEKA KEPADA " BERSIH".

Dulu alkisah jam Omega sekarang timbul pula petua Ambiga. Rupanya bukan lagi jenama jam tapi manusia .Kempen BERSIH nak libat kita semua pula. Nak pergi ka Kuala  nak bersih semua Lumpur yang ada di atas jalan raya!!! Esok dan panggil Kuala apa pula agaknya. Tempat yang kurang bersih di Kuala Lumpur bukan lumpur nya. Berjalanlah di kawasan merah menyala lampunya ....  Disitu agaknya perlu pembersihan....  kata depa agaknya!!!

Tak payah lah dok tinggal kampung laman  kerana baju T semata. Kuning tu lambang di raja yang teradisi dari India agaknya. Apa fasal kita pula nak pakai. Baik lah putih bersih baju keranda. Ingatlah Allah dan mati sentiasa. Bepada pada tentang Dunia. Gaduh kita tidak kemana. Lihat sejarah pertelingkaha pemilihan khalifah dari sahabat hingga ka Othmaniah. Hasil tiada melaikan musnah ranah.
Di Kulim Ustaz berserban cerita fasal Israq Miraj  tiba timbul pulak pemilihan khalifah bersih. Ada sahabat yang kata hunus pedang bagi amaran kepada Saida Omar katanya.Pada hal kisah sebenar semasa perlantikan  Saidina Abu Bakar!!! Kenapa Uztaz ni keliru rupa kerana nawaitu nak ajak orang kampung pergi kesitu.KL lah tu. Nak BERSIH kan hati kita yang dianggap orang ulu!!!
Lihat lah kampung dan kebun dulu. Bersih lah dulu yang itu periuk nasi kita di situ. Nak heboh benda yang tak tentu kalu. Fatwa sapa pula tu. Sultan sebagai wakil Khalifah pun tak berapa setuju.

BERSEHKAN KEBUN KITA DULU


Wira Didekan Jepun

Contoh Bagaimana Negara Maju

Alat Jentera Yang Kita Tiru


JANGAN  JADI GAJAH NAIK MINYAK

Teringin Sangat Gajah Nak Bersemayam Atas Pokok!!!

"BERSIH " ADALAH  TENIK NAK ANGKAT
SUPAYA NAMPAK TINGGI MARTABAT
 SETARA PARA SAHABAT
Sapa yang nak di angkat???


Jangan Lupa Apabila Kemarau Tiba


Ingatlah kita ketika kering air Kolam TKPM

Ingat Lah betapa jauh kita perjalanan dari 1948

Ingatlah 400 tahun kita terbelenggu
Kini Kita Sendiri yang Pandu

Jangan Harap Air Tenang Di Tasik Putrajaya. Kita  tak nampak ada buaya.
Menangis anak bangsa. Jika bapa dan Ibu di gigit nya.SELAIN DARI KIMIA RUMPAI  & BAJAK TERNAKAN INTERGRASI JUGA BOLEH MEMBANTU MEMBERSIHKAN KEBUN


9  July 2011 Bersih Kawasan dengan Ternakan
Ayam-ayam betina  kembali dalam rampasan kuasa dan traktor ayam dan ia kelihatan seperti baik masa seperti mana-mana semula akses projek ayam traktor dan memutuskan apa yang boleh lebih baik.
Saya akan memecahkan untuk pendatang baru untuk laman web ini:
Kami membina 2 traktor ayam daripada saluran elektrik dalam bentuk kubah yang berpakaian dengan kasa ayam. Masing-masing mempunyai diameter 2meter, dengan tarps lebih puncak dan satu bahagian masing-masing untuk tempat berlindung dan hujan teduh dan kami menyediakan kotak yang bersarang dan roosting dalam setiap.Kami telah mereka bentuk taman di sekitar bergerak traktor ini sekitar 12 bulatan dalam rajah 8 dengan jangkaan bahawa ayam akan mendapat manfaat pelbagai bebas daripada pelbagai makanan sambil menggaru setiap kawasan yang jelas rumpai dan tanaman tumbuhan terbaik, manakala menjatuhkan deposit kaya baja di seluruh ia.Traktor telah merancang untuk tinggal di setiap bulatan untuk tempoh dua minggu pada satu-satu masa dan mengunjungi bulatan setiap dua kali sepanjang tahun.
Ia telah dua musim penuh kerana kita mempunyai kursus yang mengarahkan kita pada trctors dan susun atur taman, dan mengikuti prinsip-prinsip panduan kita berada dalam kedudukan untuk mengukur kejayaan mereka.


Lebih baik 2 traktor ayam, termasuk pintu dan tingkap suapan, integriy structural yang lebih kukuh dan ketinggian.


Kawasan Yang Di Bersihkan OlehAyam
Kotak Cakra Padat Untuk Menyimpan Benih
Biji benih!! Ia adalah musim luruh! Mereka berada di mana-mana sahaja.Kami telah memulakan sebuah bank benih dan mendapati dua laman web yang menjual benih organik di Afrika Selatan. Cabarannya ialah bagaimana untuk menyimpan biji benih dalam kaedah yang lebih padat dan menjaga mereka kering dan tidak dihapuskan. Sebagai nasib akan mempunyai, dalam downscale cakera di kedai dvd, kita mempunyai beberapa saksama sebaliknya buang penutup DVD dan beberapa rak untuk pek kemas mereka ke dalam. Mereka mudah untuk label tulang belakang, dan menawarkan perlindungan daripada kelembapan dan tekanan. Tidak banyak plastik dan saya tidak begitu berminat untuk itu, tetapi jika anda mempunyai sebarang cadangan, oleh semua cara, mel kepada kami!

Cuba guys ini untuk masa tindak balas yang sangat baik, harga yang baik, pelbagai besar ... kemudian berkembang beberapa biji kepada dan biarkan mengalahkan pergi.27 April 2011 - pusing perkara terbalikIa bukan idea baru dan i telah melihat ia bekerja dengan jayanya dengan tomato, jadi ia adalah masa untuk mencubanya. Luruh dan Spring adalah masa terbaik untuk mencuba hal-hal baru, jadi anda boleh melihat keputusan yang diukur terhadap perubahan musim.

Saya telah pergi dengan tomato kerana mereka adalah kelompok ujian saya - tetapi hanya 2 kerana ia datang ke musim sejuk dan mereka tidak benar-benar tanaman musim sejuk. Walau bagaimanapun, untuk kami di sini di Afrika Selatan, terutama di Johannesburg, musim sejuk adalah satu acara yang cukup cerah dan kadang-kadang panas semula jadi. Oleh itu, di bawah perlindungan teduh penghasilan bersih di bawah nurseri rumah kami mendapat pagi yang hangat miday Ahd, kita akan lihat bagaimana mereka mengurus. Menyemak kembali untuk laporan kemajuan di sini.Lihat dalam gambar di sebelah kanan, bagaimana anak benih tomato berpaling ke atas dalam masa sehari. idea bahawa tomato tidak pernah menyentuh dan kemudian reput dengan berehat di atas tanah. Rupa yang indah dan buah-buahan yang mudah untuk anda.Tomato yang memulakan dan kemudian ditanam di sebelah bakul gantung.

Terbalik kacang pis ... berharap kepada hasil yang hebat.Saya juga menanam kacang pis ...Arangements jari-jari seolah-olah membingungkan saya, tidak kira betapa mudah mereka apear akan atau mudah untuk rig, keluk pembelajaran yang berterusan. Yang berkata, saya telah banyak benih kacang yang menunggu untuk ditanam dan saya memilih untuk menanam sebahagian daripada mereka terbalik. Saya fikir mereka akan lakukan dengan baik dan tergantung tepat di luar dapur kami, tidak berlalu cuaca sejuk, saya menjangkakan kami akan mempunyai lebih daripada mencukupi, mudah dituai kacang pea untuk makan.

1 comment: